Back to Federal guidance

FLSA notice at a multi-employer worksite

Summary An insurance adjusting company asked whether every employer at a multi-employer worksite had to post an FLSA notice. WHD said an additional notice was not required when its employees worked in another employer’s office and the FLSA notice was already conspicuously posted there in compliance with the regulation.
Document
Federal opinion letter
Agency
U.S. Department of Labor, Wage and Hour Division (WHD)
Document number
FLSA2003-2NA
Date issued
March 3, 2003
Status
Active
Status last verified October 10, 2026

Apply this to your situation

This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.

About this page: The full text below is the official document from U.S. Department of Labor, Wage and Hour Division (WHD). Ezel adds the plain-English summary and tracks the document's status. The official source linked on this page is authoritative for any reliance.

U.S. Department of Labor
Employment Standards Administration
Wage and Hour Division
Washington, D.C. 20210

March 3, 2003
FLSA2003-2NA

Dear Name*,

This is in response to your request for an opinion concerning the application of the Fair Labor Standards Act (FLSA) to the posting requirements on multi-employer worksites. We regret the delay in responding to your request.

You represent Name* an insurance adjusting company that sends its employees to catastrophes all over the United States and the world to adjust claims. You wish to know if every employer on a multi-employer worksite is required to keep posted a notice explaining the FLSA, or if a conspicuous posting by one of the employers is sufficient.

As you know, section 516.4 of Regulations 29 CFR 516 requires that notices be posted in conspicuous places in every establishment where employees who are covered by the FLSA are employed. Therefore, it is our opinion that if employees of Name* are working in another employer’s office on a multi-employer worksite, and the FLSA notice is already conspicuously posted in compliance with section 516.4, no additional posting of this notice is required.

This opinion is based exclusively on the facts and circumstances described in your request and is given on the basis of your representation, explicit or implied, that you have provided a full and fair description of all the facts and circumstances which would be pertinent to our consideration of the question presented. Existence of any other factual or historical background not contained in your request might require a different conclusion than the one expressed herein. You have also represented that this opinion is not sought on behalf of a client or firm which is under investigation by the Wage and Hour Division, or which is in litigation with respect to, or subject to the terms of any agreement or order applying or requiring compliance with, the provisions of the FLSA.

We trust that this information responds to your inquiry.

Sincerely,

Barbara R. Relerford Office of Enforcement Policy Fair Labor Standards Team

  • Note: The actual name(s) was removed to preserve privacy in accordance with 5 U.S.C. 552 (b)(7).

What does federal law require in your situation?

Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.

Opens in Ezel Pro.

  • Checks the law as it stands today, not only this page
  • Cites every source it relies on, so you can verify it
  • Chat, drafting and research in one workspace