Back to Federal guidance

Company address and trade name on chemical labels

Summary A chemical company asked whether its website could replace a physical or mailing address on a hazard label and whether its trade name could replace its legal name. OSHA said a website is supplemental, not a substitute for the address, while a recognizable trade name may be used consistently on labels and safety data sheets. Later amendments leave the exact current application unconfirmed.
Document
Federal opinion letter
Agency
Occupational Safety and Health Administration (OSHA)
Document number
2013-03-22
Date issued
March 22, 2013
Status
Unknown
This letter applies the 2012 Hazard Communication Standard. OSHA amended 29 CFR 1910.1200 in 2024 and 2026 and has not confirmed whether these label details remain unchanged.
Status last verified October 8, 2026

Apply this to your situation

This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.

The current status of this document is unclear
This letter applies the 2012 Hazard Communication Standard. OSHA amended 29 CFR 1910.1200 in 2024 and 2026 and has not confirmed whether these label details remain unchanged. It may no longer reflect the agency's current position. Treat this page as historical context, not current guidance, and verify current law before relying on anything here.
About this page: The full text below is the official document from Occupational Safety and Health Administration (OSHA). Ezel adds the plain-English summary and tracks the document's status. The official source linked on this page is authoritative for any reliance.

March 22, 2013

Mr. Dennis Morikawa

Morgan, Lewis & Bockius LLC

[Recipient address omitted]

Dear Mr. Morikawa:

Thank you for your March 4, 2013, email to the Occupational Safety and Health Administration (OSHA) Directorate of Enforcement Programs. We apologize for the delay in responding to your earlier inquiry. Your questions concern specific sections of the labeling requirements under the revised Hazard Communication standard (HCS 2012), 29 CFR 1910.1200. This letter constitutes OSHA's interpretation only of the requirements herein, and may not be applicable to any questions not delineated within your original correspondence. Your paraphrased questions and our responses are below.

Question 1: Can the web address for the company be used instead of a physical or mailing address on the required HCS 2012 label?

Response: No. While the web address for your company may provide contact information, many small businesses do not have ready access to the internet. Therefore, the address required by 29 CFR 1910.1200(f)(1)(vi) is the physical or mailing address for the manufacturer, importer or distributor. The web address for your company may be included on the label as supplemental information. It may serve as an additional manner to request and transmit information for those businesses that have internet access, but it cannot replace the physical or mailing address. Please see the August 31, 2009, letter to Ms. Peggy Haase concerning mailing addresses versus physical addresses, http://www.osha.gov/pls/oshaweb/owadisp.show_document?p_table=INTERPRETATIONS&p_id=27206.

Question 2: Must the legal name of the company (e.g., Airgas USA, LLC) be used on the HCS 2012 label or can the trade name (e.g., Airgas) be used instead?

Response: OSHA's requirement at [29 CFR 1910.1200(f)(1)(vi)] to include the name of the manufacturer, importer or distributor on the label and safety data sheet serves to ensure that downstream users know whom to contact if they have any questions. If the trade name of the company is recognizable to downstream users, then that name can be used on the label and safety data sheet (SDS). OSHA expects that the same company name (e.g., Airgas) would be used on the label and SDS. If it is difficult to associate the trade name on the label and the full legal company name on the SDS, it may potentially create confusion. This would not be compliant.

Thank you for your interest in occupational safety and health. We hope you find this information helpful. OSHA's requirements are set by statute, standards, and regulations. Our letters of interpretation do not create new or additional requirements, but rather explain these requirements and how they apply to particular circumstances. This letter constitutes OSHA's interpretation of the requirements discussed. From time to time, letters are affected when the Agency updates a standard, a legal decision impacts a standard, or changes in technology affect the interpretation. To ensure that you are using the correct information and guidance, please consult OSHA's website at http://www.osha.gov. If you have further questions, please feel free to contact the Office of Health Enforcement at (202) 693-2190.

Sincerely,

Thomas Galassi, Director

Directorate of Enforcement Programs

Enclosure

[Corrected on 7/14/2014]

What does federal law require in your situation?

Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.

Opens in Ezel Pro.

  • Checks the law as it stands today, not only this page
  • Cites every source it relies on, so you can verify it
  • Chat, drafting and research in one workspace