Typographical error in internet text of 1926.800(r)(13)(ii).
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
November 29, 2002
Teyen Hu, P.E.
Office Engineer
U.S. Army Corps of Engineers
SPL-CO-SR
Dear Teyen Hu:
Thank you for your letter of November 5, 2002, in which you ask about 29 CFR 1926.800(r)(13)(ii) of OSHA's tunneling standard. You state that in the version of the standard you were reading, the text of this provision reads as follows: "When the grade exceeds on percent and . . ." [emphasis added]. You ask if the word "on" is supposed to be "one." The answer is yes, it is supposed to be "one." This typographical error appears on the Internet in OSHA's website, but the correct wording is used in the printed version of the standard in volume 29 of the Code of Federal Regulations.
We appreciate your taking the time to point this out; we will correct the wording in our website.
Sincerely,
Russell B. Swanson, Director
Directorate of Construction
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace