Back to Federal guidance

Posting OSHA notices for mobile vending crews

Summary A state safety official asked where a business operating from portable carts or stalls should post the OSHA workplace notice. OSHA said a supporting central office where employees report is an appropriate posting location. Otherwise, it pointed to the location from which employees operate to carry out their work.
Document
Federal opinion letter
Agency
Occupational Safety and Health Administration (OSHA)
Document number
1998-05-22-1
Date issued
May 22, 1998
Status
Active
OSHA's posted letter notes a correction on October 22, 2008.
Status last verified October 9, 2026

Apply this to your situation

This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.

About this page: The full text below is the official document from Occupational Safety and Health Administration (OSHA). Ezel adds the plain-English summary and tracks the document's status. The official source linked on this page is authoritative for any reliance.

May 22, 1998
Frank R. Ciofalo, Deputy Chief
Department of Industrial Relations
Division of Occupational Safety and Health
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Ciofalo:
Thank you for your letter of January 8, to Mr. Frank Strasheim, concerning posting the Occupational Safety and Health (OSHA) poster in portable carts or stalls. We acknowledge that in such worksites actual posting may not be feasible.
OSHA addresses posting notices, including the OSHA poster, in 29 CFR 1903.2. The issue is addressed both for establishments operating in states covered by Federal OSHA and for establishments operating in State-Plan states. When the business, conducted either from a business cart or vending stall, is supported by a central office to which employees report, 29 CFR 1903.2 states that all notices will be posted in a readily-visible location. Thus, we recommend posting the OSHA poster in the central office. When employees do not work at or report to a single establishment, 1903.2 states posters shall be posted at the location from which the employees operate to carry out their activities.
We trust that you will find the above helpful. If you have further questions, please contact this office again.
Sincerely,
John B. Miles, Jr., Director
Directorate of Compliance Programs
[Corrected 10/22/2008]

[Requester letter reproduced on OSHA page; omitted here.]

What does federal law require in your situation?

Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.

Opens in Ezel Pro.

  • Checks the law as it stands today, not only this page
  • Cites every source it relies on, so you can verify it
  • Chat, drafting and research in one workspace