Process safety coverage of public flame displays
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
May 16, 1997
Mr. Henry Renfrew
Compliance and Response Management, Inc.
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Renfrew:
This is in response to your letter of September 25, 1996, regarding the applicability of 29 CFR 1910.119 to public displays of flame effects. Please excuse the delay in our response.
Based on the information that you have provided in your letter, and the exceptions that you noted, it appears that 29 CFR 1910.119 does not apply to the public display of flame effect systems. Please note, however, that if the flame-effect-systems operation takes place within a close proximity to a covered process under 1910.119, then the flame-effects-system operation would also be covered by 1910.119.
Thank you for your interest in occupational safety and health. If you need further assistance, please contact Alcmene Haloftis of my staff at 202-219-8031.
Sincerely,
John B. Miles, Jr., Director
Directorate of Compliance Programs
[Requester letter reproduced on OSHA page; omitted here.]
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace