Toilet facility counts for telecommunications employers
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
October 25, 1996
David LeGrande
Occupational Safety and Health Director
Communications Workers of America
AFL-CIO, CLC
[Recipient address omitted]
Dear Mr. LeGrande:
This is in response to your letter of September 23 to Tom Seymour, Director, Safety Standards in which you asked if telecommunication companies still have to comply with the specific requirements noted in Table J-1 of 29 CFR 1910.141(c).
Paragraph (c) of 1910.141 deals with toilet facilities and Table J-1, as part of that paragraph, shows the number of water closets needed for specific numbers of employees. This standard has not been changed since October 24, 1978, therefore, any employer who is required to be in compliance with this standard must also take Table J-1 into consideration. Table J-1 has not been dropped from the standard.
I hope this is of some assistance to you. If you have any questions, please call Helen Hoban Rogers at (202) 219-8031 ex. 121.
Sincerely,
John B. Miles, Jr., Director
Directorate of Compliance Programs
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace