Back to Federal guidance

Union representative access to the OSHA 200 injury log

Summary A union representative asked whether designated employee representatives could inspect an employer's OSHA 200 injury and illness log. OSHA said they had the same access rights as current and former employees and could inspect the entire log, including worker names. OSHA now archives the letter.
Document
Federal opinion letter
Agency
Occupational Safety and Health Administration (OSHA)
Document number
1996-10-07-0
Date issued
October 7, 1996
Status
Archived by the agency
OSHA labels this an archive document and warns that it may no longer represent OSHA policy.
Status last verified October 9, 2026

Apply this to your situation

This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.

The current status of this document is unclear
OSHA labels this an archive document and warns that it may no longer represent OSHA policy. It may no longer reflect the agency's current position. Treat this page as historical context, not current guidance, and verify current law before relying on anything here.
About this page: The full text below is the official document from Occupational Safety and Health Administration (OSHA). Ezel adds the plain-English summary and tracks the document's status. The official source linked on this page is authoritative for any reliance.

NOTICE: This is an OSHA Archive Document, and may no longer represent OSHA Policy. It is presented here as historical content, for research and review purposes only.

October 7, 1996

Walter A. Jones, MS.
Staff Industrial Hygienist
Safety and Health Department
International Brotherhood of Teamsters, AFL-CIO
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Jones:

Thank you for your letter of October 2, asking for a clarification of the rights of a designated employee representative to access an employer's OSHA 200 Log and Summary of Occupational Injuries and Illnesses under the provisions of 29 CFR 1904.7(b)(1) Access to Records.

An employee representative has the same right to access the OSHA 200 Log as an employee or former employee. In the preamble to the final rule that gave OSHA 200 Log access to employees, former employees, and their representatives (see enclosed Federal Register, Vol. 43, No. 141 pp 31324-31329), OSHA stated the intent of the regulation to assure that:

"The log information is made available if requested by any former or current employee or a representative selected by an employee. An employee representative includes, but is not limited to, a labor organization which serves as the collective bargaining representative for the employees."

Furthermore, employees, former employees and/or their representatives have the right to access the entire OSHA 200 Log, including the names of the injured or ill workers. I hope that this information will clear up any confusion regarding the rights of a designated employee representative to access an employers OSHA 200 Log. If you have any additional questions, please call us at Area Code (202) 219-6463.

Sincerely,
Bob Whitmore
Chief
Division of Recordkeeping Requirements

What does federal law require in your situation?

Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.

Opens in Ezel Pro.

  • Checks the law as it stands today, not only this page
  • Cites every source it relies on, so you can verify it
  • Chat, drafting and research in one workspace