Emergency stop button labels and red coloring
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
September 10, 1996
Mr. Francis Berube
Electrical Engineer
Proceco Ltd.
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Berube:
Thank you for your letter of August 27, requesting confirmation that the Occupational Safety and Health Administration (OSHA) does not have standards requiring the presence of "push" labels on emergency stop button notifications.
OSHA's General Industry Standards do not require that the word "push" appear on emergency stop button notifications. However, 29 CFR 1910.144(a)(1)(iii) requires that all emergency stop bars, stop buttons, and electrical switches used for emergency stopping of hazardous machines shall be red. (copy enclosed)
Thank you for your interest in Occupational Safety and Health. If you have further questions on this response please contact Mr. Arthur Buchanan in the Office of Safety Compliance Assistance at (202) 219-8031.
Sincerely,
John B. Miles, Jr., Director
Directorate of Compliance Programs Enclosure
Enclosure
[Requester letter reproduced on OSHA page; omitted here.]
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace