Fire extinguisher size on construction equipment
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
May 26, 1995
Mr. Frank Schreiber
Kulback's Construction Inc.
[Recipient address omitted]
Dear Schreiber:
This is in response to your letter of March 7 regarding the size of fire extinguisher for construction equipment.
Per our conversation of May 23, the Occupational Safety and Health Administration's (OSHA) fire protection and prevention standard (29 CFR 1926.150 – Subpart F) does not state any specific weight or size requirements for fire extinguishers on construction equipment. As part of a fire prevention plan, a hazard assessment should be performed in order to determine potential hazards that exist and the types of fire fighting equipment that would be necessary.
We appreciate your interest in employee safety and health. If you require further assistance, please contact the [Office of General Industry Enforcement at (202)693-1850].
Sincerely,
Raymond E. Donnelly, Director
Office of General Industry Compliance
Enclosures
[Requester letter reproduced on OSHA page; omitted here.]
[Corrected April 6, 2009]
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace