Pneumatic portable lights and construction wiring rules
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
March 28, 1995
Mr. T. F. Fallon President
Safety Lamp of Houston, Inc.
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Fallon:
This is in response to your November 4, 1994, letter requesting an interpretation of an Occupational Safety and Health (OSHA) standard addressing portable electric lighting.
We agree with your interpretation that 29 CFR 1926.405(a)(2)(ii)(G) does not apply to the pneumatic 12-volt or 24-volt lights as described in your letter (self-contained units utilizing a turbo-alternator built into the brass housing producing A.C. current).
If we can be of any further assistance, please contact me or Mr. Dale Cavanaugh of my staff at (202) 523-8136.
Sincerely,
Roy F. Gurnham, P.E., J.D. Director
Office of Construction and Maritime Compliance Assistance
Encloser
[Requester letter reproduced on OSHA page; omitted here.]
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace