PPE assessments and training for laboratory and clinical staff
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
January 23, 1995
David R. Miller, Ph.D.
Director Office of Environmental Safety
Baylor College of Medicine
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Miller:
This is in response to your letter of October 5, 1994 addressed to Mr. John B. Miles, Jr., Director of Compliance programs, regarding the application of 29 CFR 1910.132 of the Personal Protective Equipment (PPE) standard to PPE hazard assessment and training for laboratory and clinical health care workers. Your letter was forwarded to our office for response. Please except our apology for the delay in our response.
In your letter you requested an interpretation of whether the training portions of the Laboratory Standard, 29 CFR 1910.1450, and the Bloodborne Pathogens Standard, 29 CFR 1910.1030 comply with training requirements of 1910.132(f) and also, can the hazard assessments required in the Laboratory Standard and the Bloodborne Pathogen Standard comply with the hazard assessments specified in 1910.132(d)(2).
The answer is yes, if the hazard assessments and training for laboratory and clinical health care employees are pertinent for the hazards found in the workplace.
If you have any further questions regarding your request, please contact [the Office of General Industry Compliance Assistance, telephone number (202) 693-1850].
Sincerely,
Raymond E. Donnelly, Director
Office of General Industry Compliance Assistance
[Requester letter reproduced on OSHA page; omitted here.]
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace