Material stacking standards at construction sites
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
March 28, 1994
Mr. David Daloia
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Daloia:
This is in response to your letter of January 17 requesting information from the Occupational Safety and Health Administration (OSHA) concerning the proper procedures for stacking materials at construction sites.
The OSHA standards addressing the handling and storage (stacking) of materials at construction sites (29 CFR 1926.250) and at general industry locations (29 CFR 1910.176) are enclosed for your information. These standards are general in nature and do not address specific materials such as elevator doors.
I note that you have written from the State of North Carolina. The North Carolina Department of Labor is responsible for enforcing safety and health regulations within the North Carolina state boundaries. You may wish to check with them at:
North Carolina Department of Labor
4 West Edenton Street
Raleigh, North Carolina
(909) 733-0360
If you have any further questions, please do not hesitate to contact Mr. Roy Gurnham or Mr. Dale Cavanaugh of my staff at (202) 219-8136.
Sincerely,
H. Berrien Zettler
Deputy Director
Directorate of Compliance Programs
Enclosure
[Requester letter reproduced on OSHA page; omitted here.]
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace