Passenger seat belts on employee transport buses
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
January 19, 1994
Mr. Carl D. Richardson
Director, Safety and Health
H.B. Zachry Company
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Richardson:
This is in response to your October 25 letter requesting an interpretation of the Occupational Safety and Health Administration (OSHA) regulation requiring seat belts in motor vehicles. I apologize for the delay in our response.
Please be advised that 29 CFR 1926.601(b)(9) does not require buses used to transport employees to be equipped with passenger seat belts. The standard refers to a Department of Transportation regulation which does not require passenger seat belts on school buses.
If you need further assistance, please don't hesitate to contact me or Mr. Dale Cavanaugh of my staff at (202) 219-8136.
Sincerely,
Roy F. Gurnham, P.E., J.D.
Director
Officer of Construction and Maritime
Compliance Assistance
[Requester letter reproduced on OSHA page; omitted here.]
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace