Back to Federal guidance

OSHA coverage of public employees and poster duties

Summary A correspondent asked who federal OSHA covered and which workplace poster employers had to display. OSHA explained that federal OSHA lacked direct jurisdiction over state and local employees, while approved state plans had to cover them, and that employers had to post OSHA's notice. The letter's list of state plans describes the situation when it was issued in 1994.
Document
Federal opinion letter
Agency
Occupational Safety and Health Administration (OSHA)
Document number
1994-01-14-0
Date issued
January 14, 1994
Status
Active
Status last verified October 9, 2026

Apply this to your situation

This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.

About this page: The full text below is the official document from Occupational Safety and Health Administration (OSHA). Ezel adds the plain-English summary and tracks the document's status. The official source linked on this page is authoritative for any reliance.

January 14, 1994

Mr. Charles P. Reina
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Reina:

This is in further response to your letter of November 18, 1993 to Secretary Robert B. Reich requesting information about coverage and posting requirements under the Occupational Safety and Health Act of 1970 (the Act).

The Occupational Safety and Health Administration (OSHA) does not have jurisdiction over State and local government employees (firemen and policemen). If, however, a State administers its own occupational safety and health program, in accordance with Section 18 of the Act, the State must cover State and local employees. Twenty-three States and two territories cover State and local government employees under a plan approved and monitored by OSHA. These States are: Alaska, Arizona, California, Connecticut, Hawaii, Indiana, Iowa, Kentucky, Maryland, Michigan, Minnesota, Nevada, New Mexico, New York, North Carolina, Oregon, Puerto Rico, South Carolina, Tennessee, Utah, Vermont, Virgin Islands, Virginia, Washington, and Wyoming.

Employers must post the Occupational Safety and Health notice (the poster), as stated in Section 1903.2(a) of Title 29 of the Code of Federal Regulations. As the regulations state, the employer must post a notice (to be furnished by OSHA) to inform employees of the protections and obligations provided under the Act. The notice also informs the employees that for assistance and information, including copies of the Act and specific safety and health standards, employees should contact the employer or the nearest OSHA office.

In accordance with Executive Order 12196, issued February 26, 1980, and 29 CFR Part 1960, military personnel and uniquely military equipment systems and operations are specifically excluded from OSHA coverage.

You also requested a copy of an OSHA form GPO: 1993 O-355-763 QL3. This number is the Government Printing Office's print number and not an OSHA form number, but since this number appears at the bottom of the OSHA poster (OSHA 2203) a copy of the OSHA poster is enclosed.

In the future, for a quicker response, you may wish to contact our Philadelphia Regional office for copies of forms and publications.

U.S. Department of Labor - OSHA
Gateway Building, Suite 2100
3535 Market Street
Philadelphia, Pennsylvania 19104
Telephone: (215) 596-1201

Thank you for your interest in occupational safety and health.

Sincerely,
Roger A. Clark, Director
Directorate of Compliance Programs

What does federal law require in your situation?

Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.

Opens in Ezel Pro.

  • Checks the law as it stands today, not only this page
  • Cites every source it relies on, so you can verify it
  • Chat, drafting and research in one workspace