Back to Federal guidance

Keeping injury and illness logs at another location

Summary An employer asked whether it could prepare and maintain the former OSHA 200 injury log away from the worksite. OSHA said the remote location needed information for timely entries and an updated copy at the establishment, and that immediate printing on request could satisfy the on-site requirement.
Document
Federal opinion letter
Agency
Occupational Safety and Health Administration (OSHA)
Document number
1993-09-10
Date issued
September 10, 1993
Status
Archived by the agency
OSHA labels this an archive document and warns that it may no longer represent current policy.
Status last verified October 9, 2026

Apply this to your situation

This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.

The current status of this document is unclear
OSHA labels this an archive document and warns that it may no longer represent current policy. It may no longer reflect the agency's current position. Treat this page as historical context, not current guidance, and verify current law before relying on anything here.
About this page: The full text below is the official document from Occupational Safety and Health Administration (OSHA). Ezel adds the plain-English summary and tracks the document's status. The official source linked on this page is authoritative for any reliance.

NOTICE: This is an OSHA Archive Document, and may no longer represent OSHA Policy. It is presented here as historical content, for research and review purposes only.

September 10, 1993

Mr. David E. Jones
Ogletree, Deakins, Nash, Smoak & Stewart
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Jones:

Thank you for your letter dated August 19, requesting an interpretation concerning the location and maintenance of OSHA injury and illness records. Guidance on the location of records can be found in sections B and C on pages 20 through 22 of the Recordkeeping Guidelines for Occupational Injuries and Illnesses.

It is possible to prepare and maintain the Log at an alternate location if two requirements are met: (1) Sufficient information must be available at the alternate location to complete the Log entry within 6 workdays after the receipt of information that a recordable case has occurred; and (2) a copy of the Log updated to within 45 calendar days must be present at all times in the establishment. Please be aware that the location exception applies only to the Log, and not to the other OSHA records (e.g. Supplementary Record of Occupational Injuries and Illnesses, OSHA 101).

If the establishment is capable of printing the Log immediately upon request, it will be considered to be within compliance of 29 CFR 1904.2. Based upon the description of your client's system, we are unable to evaluate it for compliance. However, as we discussed last week, it would depend on whether the system allowed the establishment to print out the required information - - such as by remote terminal -- or if the system merely allowed the establishment to make a request for the information -- such as by telephone. The former would satisfy the above requirement, the latter would not.

I hope you find this information useful. If you have any further questions, please contact my staff at Area Code (202) 219-6463.

Sincerely,
Bob Whitmore Chief
Division of Recordkeeping Requirements

What does federal law require in your situation?

Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.

Opens in Ezel Pro.

  • Checks the law as it stands today, not only this page
  • Cites every source it relies on, so you can verify it
  • Chat, drafting and research in one workspace