Attendant position during LPG transfer
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
September 9, 1993
Mr. Michael H. Ryan, Manager
Human Resources
Reckitt & Colman, Inc.
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Ryan:
This is in response to your letter of July 1, addressed to Mr. Terry Wilkins, Safety Engineer, of our Atlanta Regional Office, in which you requested an interpretation of the word "close" as it is used in 29 CFR 1910.110(b)(14)(i). Your letter was forwarded to our office for response.
We concur with the interpretations provided to you by Mr. Terry Wilkins and other OSHA personnel that "close" does mean that the attendant should be close enough to the connection point to take care of any situation, to be able to see at all times any problems that might occur, and to be able to respond to such problems. Because of the disaster potential of LP Gas, the attendant should be close enough to monitor the transfer connections until the transfer is completed, shut-off valves are closed, and lines are disconnected.
If we can be of further assistance, please feel free to contact Mr. James C. Dillard of my staff, at (202) 219-8031.
Sincerely,
Raymond E. Donnelly, Director
Office of General Industry
Compliance Assistance
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace