Back to Federal guidance

Keeping injury logs for long-term off-site employees

Summary An employer asked where to keep injury records for employees working at another site. OSHA said an assignment expected to last over a year could make that site a fixed establishment, and explained when the former OSHA 200 Log could be prepared elsewhere while an updated copy stayed at the worksite.
Document
Federal opinion letter
Agency
Occupational Safety and Health Administration (OSHA)
Document number
1993-07-14
Date issued
July 14, 1993
Status
Archived by the agency
OSHA labels this an archive document and warns that it may no longer represent current policy.
Status last verified October 9, 2026

Apply this to your situation

This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.

The current status of this document is unclear
OSHA labels this an archive document and warns that it may no longer represent current policy. It may no longer reflect the agency's current position. Treat this page as historical context, not current guidance, and verify current law before relying on anything here.
About this page: The full text below is the official document from Occupational Safety and Health Administration (OSHA). Ezel adds the plain-English summary and tracks the document's status. The official source linked on this page is authoritative for any reliance.

NOTICE: This is an OSHA Archive Document, and may no longer represent OSHA Policy. It is presented here as historical content, for research and review purposes only.

July 14, 1993

Mr. Baruch A. Fellner
Gibson, Dunn & Crutcher
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Fellner:

Thank you for your letter dated June 18, requesting an interpretation concerning the location and maintenance of OSHA injury and illness records for employees working at off-site locations. Guidance on location of records can be found in sections B and C on pages 20 through 22 of the Recordkeeping Guidelines for Occupational Injuries and Illnesses.

Assuming that an employee reports to a specific off-site location for more than one year, that off-site location would be considered a fixed establishment for OSHA injury and illness recordkeeping purposes (see Q&A B-4, page 21 of the Guidelines). Records for employees working at fixed locations should be kept at the work location.

It is possible to prepare and maintain the Log at an alternate location if two requirements are met: (1) Sufficient information must be available at the alternate location to complete the Log within 6 workdays after receipt of information that a recordable case has occurred; and (2) a copy of the log updated to within 45 calendar days must be present at all times in the establishment (see section C, page 21 of the Guidelines). Please be aware that the location exception applies only to the Log, and not to the other OSHA records (e.g. Supplementary Record of Occupational Injuries and Illnesses, OSHA 101).

If the establishment maintains the Log on computer on site, and is capable of printing it immediately upon request, it will be considered to be within compliance of 29 CFR 1904.2.

I hope you find this information helpful. If you have any further questions, please contact my staff at Area Code (202) 219-6463.

Sincerely,
Stephen A. Newell Director
Office of Statistics

What does federal law require in your situation?

Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.

Opens in Ezel Pro.

  • Checks the law as it stands today, not only this page
  • Cites every source it relies on, so you can verify it
  • Chat, drafting and research in one workspace