Rigging rule applies to pulling loads
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
January 19, 1993
Mr. Bruce Smith
Training Manager, Speed Shore Corporation
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Smith:
This is in response to your December 10 letter requesting an interpretation of the Occupational Safety & Health Administration (OSHA) standards addressing rigging equipment for material handling.
With regard to whether 29 CFR 1926.251 is applicable to rigging equipment used for pulling as well as lifting, please be advised that this section applies whenever rigging equipment is used in hoisting, lowering or pulling loads.
If we can be of any further assistance, please contact me or a member of my staff at (202) 219-8124.
Sincerely,
Roy F. Gurnham, Esq., P.E. Director Office of Construction and Maritime Compliance Assistance
[Requester letter reproduced on OSHA page; omitted here.]
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace