Portable GFCI extension cords for construction circuits
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
September 17, 1992
Mr. Stephen E. Herr
Safety Administrator
United Telephone - Eastern
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Herr:
This is in response to your July 17 letter requesting an interpretation of an Occupational Safety and Health Administration (OSHA) standard addressing ground-fault protection for branch circuits. I apologize for the delay in responding to your inquiry.
With regard to GFCI protected extension cords, please be advised that approved portable GFCI's are acceptable branch circuit protection as required by §1926.404(b)(1). The GFCI protected extension cords listed in the literature accompanying your letter are advertised as being approved by UL and therefore meet the requirements for branch circuit ground-fault protection.
If we can be of any further assistance, please contact Roy Gurnham or Dale Cavanaugh of my staff in the Office of Construction and Maritime Compliance Assistance at (202) 219- 8136.
Sincerely,
Patricia K. Clark, Director
Directorate of Compliance Programs
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace