Back to Federal guidance

Location of OSHA injury logs for fixed and mobile worksites

Summary A contractor asked where to keep OSHA injury logs for project sites. OSHA said an operation lasting more than a year was generally a fixed establishment and needed an updated log available at the site, while shorter projects could use a field office or central location under specified access conditions. OSHA archives the letter and warns that it may no longer reflect current policy.
Document
Federal opinion letter
Agency
Occupational Safety and Health Administration (OSHA)
Document number
1991-12-20
Date issued
December 20, 1991
Status
Archived by the agency
OSHA labels this an archive document and warns that it may no longer represent OSHA policy.
Status last verified October 9, 2026

Apply this to your situation

This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.

The current status of this document is unclear
OSHA labels this an archive document and warns that it may no longer represent OSHA policy. It may no longer reflect the agency's current position. Treat this page as historical context, not current guidance, and verify current law before relying on anything here.
About this page: The full text below is the official document from Occupational Safety and Health Administration (OSHA). Ezel adds the plain-English summary and tracks the document's status. The official source linked on this page is authoritative for any reliance.

NOTICE: This is an OSHA Archive Document, and may no longer represent OSHA Policy. It is presented here as historical content, for research and review purposes only.

December 20, 1991

Mr. Ronald W. Krivan, CSP
Assistant Project Scientist
Remcor, Inc.
[Recipient address omitted]

Dear Mr. Krivan:

Thank you for your letter of January 16, concerning where the Occupational Safety and Health Administration (OSHA) 200 Form needs to be maintained. I apologize for the delay in responding to your inquiry.

As addressed in the enclosed Recordkeeping Guidelines for Occupational Injuries and Illnesses, 1986, on page 21, question B-4; "Generally, any operation at a given site for more than 1 year is considered a fixed establishment." Records for employees working at fixed locations should be kept at the work location. A location exemption is addressed in 29 CFR 1904.2 Log and Summary of Occupational Injuries and Illnesses:

(b) Any employer may maintain the log of occupational injuries and illnesses at a place other than the establishment or by means of data-processing equipment, or both, under the following circumstances:

(1) There is available at the place where the log is maintained sufficient information to complete the log to a date within 6 working days after receiving information that a recordable case has occurred, as required by paragraph (a) of this section.

(2) At each of the employer's establishments, there is available a copy of the log which reflects separately the injury and illness experience of that establishment complete and current to a date within 45 calendar days.

Therefore, a copy of the log updated to within 45 calendar days must be present at the fixed site. In this regard, facsimile machine access and overnight mail would not meet the requirement for the records to be "immediately available."

Any site of less than 1 year should be treated as a non-fixed establishment. Section B-2 of the same page addresses this situation. It states;

a. Records may be kept at the field office or mobile base of operations.

b. Records may also be kept at an established central location. If the records are kept centrally: (1) The address and telephone number of the place where the records are kept must be available at the worksite; and (2) there must be someone available at the central location during normal business hours to provide information from the records."

Also, applicable to employees with non-fixed worksites is question B-9 of page 15; "During the posting period, employers are required to present or mail a copy of the annual summary to employees with no fixed worksite."

If we can be of further assistance, please contact Roy F. Gurnham or Dale Cavanaugh of my staff in the office of Construction and Maritime Compliance Assistance at (202) 523-8136.

Sincerely,
Patricia K. Clark, Director
Directorate of Compliance Programs

What does federal law require in your situation?

Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.

Opens in Ezel Pro.

  • Checks the law as it stands today, not only this page
  • Cites every source it relies on, so you can verify it
  • Chat, drafting and research in one workspace