Back to Federal guidance

The excessive space required on job sites to comply with the posting of various posters mandated by Federal law.

Summary A contractors’ association proposed shrinking OSHA’s workplace safety poster to fit alongside other required notices at construction sites. OSHA said the proposed 5¼-by-7¾-inch copy did not comply; its posting rule required reproductions at least 8½ by 14 inches with at least 10-point print.
Document
Federal opinion letter
Agency
Occupational Safety and Health Administration (OSHA)
Document number
1991-03-04-0
Date issued
March 4, 1991
Status
Active
Status last verified October 9, 2026

Apply this to your situation

This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.

About this page: The full text below is the official document from Occupational Safety and Health Administration (OSHA). Ezel adds the plain-English summary and tracks the document's status. The official source linked on this page is authoritative for any reliance.

March 4, 1991

Mr. Jack Hansmann
Director of Technical Service
Mechanical Contractors Association of America, Inc.
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Hansmann:

This is in response to your letter of January 28, addressed to Dr. Charles Culver, Director, Office of Construction and Engineering regarding the excessive space required on job sites to comply with the posting of various posters mandated by Federal law.

In particular, one of the posters mentioned was the Occupational Safety and Health Administration's (OSHA) Job Safety and Health Protection poster. You proposed to reduce the size of the OSHA Poster along with three other posters to fit on a 17 x 25 inch non-tearable sheet of synthetic paper. The sample provided in the size to be printed (5 1/4 x 7 3/4 inches) is not in compliance with the OSHA posting requirements. Specifically, 29 CFR Part 1903.2(a)(3) states, "Reproductions ... of such Federal or State posters shall constitute compliance with the posting requirements ... where such reproductions ... are at least 8 1/2 inches by 14 inches, and the printing size is at least 10 pt.

If we can be of further service, please do not hesitate to contact us.

Sincerely,
Patricia K. Clark, Director
Directorate of Compliance Programs

What does federal law require in your situation?

Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.

Opens in Ezel Pro.

  • Checks the law as it stands today, not only this page
  • Cites every source it relies on, so you can verify it
  • Chat, drafting and research in one workspace