Maintenance employees at hazardous-waste treatment, storage, and disposal facilities
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
February 13, 1991
Jeffrey J. Williams,
Section Manager
McDonnell Douglas Occupational
Safety and Health Services
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Williams:
This is in response to your inquiry to Mr. James F. Foster concerning the application of the Hazardous Waste Operations and Emergency Response standard (29 CFR 1910.120). Please accept my apology for the delay in this reply.
Your specific question is the coverage of maintenance employees who "will enter the RCRA designated TSD facility to repair and perform periodic maintenance on mechanical or electrical equipment, conduct general housekeeping duties, and transfer materials between a storage tank on container and a licensed waste hauler." Maintenance employees who have regular (periodic) duties in the permitted areas would be covered by section (p) of the standard.
I hope this information is helpful.
Sincerely,
Patricia K. Clark, Director
Directorate of Compliance Programs
[Requester letter reproduced on OSHA page; omitted here.]
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace