Retention of medical records for office workers
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
December 4, 1989
Mr. Craig A. Townsend
Administrator
Bayshore Medical Center
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Townsend:
This is in response to your letter of October 4, 1989, concerning retention requirements for medical records.
Medical records that employers must retain are contained in 29 CFR 1910.1020(b), which is the scope and application portion of the standard captioned "access to employee exposure and medical records". Orthopedic x-rays do not have to be retained provided that are not pertaining to employees exposed to toxic substances or harmful physical agents. If office workers are exposed to unregulated toxic substances, then medical records pertaining to their exposure must be retained. If office workers are not exposed to toxic substances or harmful physical agents, their medical records do not have to be retained.
I appreciate the opportunity to clarify this matter for you.
Sincerely,
Thomas J. Shepich, Director
Directorate of Compliance Programs
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace