Safety data sheet duties for laboratories
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
June 5, 1989
Mr. Dennis P. Johnson
Staff Industrial Hygienist
Kerr-McGee Corporation
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Johnson:
This is in response to your letter of November 28, 1988, and a follow-up to your telephone conversation with Mrs. Jennifer Courtney of my staff, in which you requested an interpretation of the Hazard Communication Standard (HCS), 29 CFR 1910.1200, as it relates to laboratories and our requirements with respect to material safety data sheets (MSDS). Please accept my apology for the delay in this written response.
The HCS addresses laboratories in a more limited fashion than it does for other types of establishments. An employer is only required to maintain those MSDS which the supplier sends. There is no affirmative obligation for a laboratory to request or otherwise procure data sheets.
We appreciate the opportunity to address your concerns. Please do not hesitate to contact us again if you have further questions.
Sincerely,
Patricia K. Clark, Acting Director
Directorate of Compliance Programs
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace