Hazardous-waste site training coverage
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
June 29, 1987
Ms. Jo Hoffman-Ferenchak
Industrial Hygienist
TSD Environmental Services, Inc.
[Recipient address omitted]
Dear Ms. Hoffman-Ferenchak:
This is in response to your request for an interpretation of training requirements in the hazardous waste interim final rule (29 CFR 1910.120(e)(2) and (3)) as it applies to your operations.
If the work you are performing is at a site covered by the scope of the standard, i.e. CERCLA site, RCRA removal site, or a site designated for clean-up by a State or local authority, and your employees may be exposed to hazardous wastes, hazardous substances, or any combination of hazardous wastes and hazardous substances, then the training requirements must be met.
Sincerely,
Leo Carey, Director
Directorate of Field Operations
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace