Helicopters in de-energized power-line maintenance
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
January 9, 1987
Mr. Robert V. Citrolo
President
Local 503 I.B.E.W
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Citrolo:
This is in response to your letter of December 1, 1986 requesting a clarification of 29 CFR 1926.551 for line maintenance on a de-energized transmission line.
The use of helicopters is not specifically prohibited by 29 CFR 1926.551 or by 29 CFR part 1926, subpart V. However, the company must comply with all of the applicable requirements in 29 CFR 1926.551 and 29 CFR part 1926, subpart V, including 29 CFR 1926.950(c) for clearance from any nearby power lines that are not de-energized.
If we can be of further assistance, please let is know.
Sincerely,
John B. Miles, Jr., Director
Directorate of Field Operations
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace