Testing and approval of hand-held electrical tools
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
December 12, 1986
Mr. Kenneth A. Hahn
Vice President
The Wyco Tool Company
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Hahn:
This is in response to your letter of October 6, 1986, requesting an official clarification of 29 CFR 1926.302. Your letter addressed to the Directorate of Technical Support was forwarded to this office for response.
29 CFR 1926.302(a) requires that all electrical conductors and equipment shall be approved. Therefore, we confirm your understanding that all hand-held electrical construction tools, grounded and double insulated, are required to be tested by a qualified testing laboratory as indicated in our 29 CFR 1926.449 definitions applicable to Subpart K - Electrical standards.
Sincerely,
John B. Miles, Jr., Director
Directorate of Field Operations
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace