Back to Federal guidance

Existing exit signs with smaller lettering

Summary A requester asked about the size of exit sign letters in an existing building. OSHA said certain externally lit signs with 4½-inch letters could be treated as de minimis deviations if the building was not a place of assembly and the signs met the cited life safety code exception. OSHA now archives the letter as potentially outdated.
Document
Federal opinion letter
Agency
Occupational Safety and Health Administration (OSHA)
Document number
1986-07-18
Date issued
July 18, 1986
Status
Archived by the agency
OSHA archives this letter and says it may no longer represent OSHA policy.
Status last verified October 10, 2026

Apply this to your situation

This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.

The current status of this document is unclear
OSHA archives this letter and says it may no longer represent OSHA policy. It may no longer reflect the agency's current position. Treat this page as historical context, not current guidance, and verify current law before relying on anything here.
About this page: The full text below is the official document from Occupational Safety and Health Administration (OSHA). Ezel adds the plain-English summary and tracks the document's status. The official source linked on this page is authoritative for any reliance.

NOTICE: This is an OSHA Archive Document, and may no longer represent OSHA Policy. It is presented here as historical content, for research and review purposes only.

July 18, 1986
Mr. Daniel A. Nastro
Citibank, N.A.
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Nastro:
This is in response to your letter of July 1, 1986, concerning exit signs.
The Occupational Safety and Health Administration (OSHA) standard at 29 CFR [1910.37(b)(7)] requires exit signs to be [not less than six inches (15.2 cm) high, with the principal strokes of the letters in the word "Exit" not less than three-fourths of an inch (1.9 cm) wide]. This standard was adopted from NFPA 101-1970, the Life Safety Code.
As you are aware, NFPA 101 was modified by the NFPA in 1973 to include an exception to the size of the lettering. The exception states: "Existing externally illuminated exit signs, having the word "exit" in plainly visible letters not less than 4 1/2 inches high in existing buildings, other than in places of assembly, may be continued in use."
If your facilities are not places of assembly, per NFPA 101-1973, section 4-112 then externally illuminated exit signs would be in compliance with the 1973 and current NFPA Life Safety Code. Such a violation of the OSHA standard is a de minimis violation and is not subject to penalty nor does it require correction. The complete definition of a de minimis violation is enclosed.
If we may be of further assistance, please contact us.
Sincerely,
John B. Miles, Jr., Director
Directorate of Field Operations

What does federal law require in your situation?

Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.

Opens in Ezel Pro.

  • Checks the law as it stands today, not only this page
  • Cites every source it relies on, so you can verify it
  • Chat, drafting and research in one workspace