Crane rule coverage for crawler tampers
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
NOTICE: This is an OSHA Archive Document, and may no longer represent OSHA Policy. It is presented here as historical content, for research and review purposes only.
March 11, 1986
Mr. James E. Shurts
ABC Services, Inc.
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Shurts:
This is in response to your letter concerning your batam crawler C-350 and C-35 machines used only as a tamper.
It is our understanding that the subject machines are not equipped to be used as a crane but strictly as a tamper, therefore, 29 CFR 1926.550(a)(9) is not applicable. If the machines are equipped and used as a crane 29 CFR 1926.550(a)(9) is applicable.
If we can be of further assistance, please let us know.
Sincerely,
John B. Miles, Jr.
Director
Directorate of Field Operations
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace