Material safety data sheets for noninteracting mixtures
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
August 1, 1984
Robert A. Wiesboeck, Manager
Atlanta Technical Center
USS, Agri-Chemicals,
Division of United States
Steel Corporation
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Wiesboeck:
This is in response to your inquiry dated June 22, concerning the completion of Material Safety Data Sheets (MSDS), under the Occupational Safety and Health Administration's (OSHA) Hazard Communication standard (29 CFR 1910.1200) for products that are composed of a mixture of non-interacting chemicals.
For such products, you propose that component chemical MSDS be attached to a cover sheet identifying the mixture product and listing all constituents.
This approach is acceptable as long as the hazards associated with the mixture are not different from that of its components.
Please contact us if further assistance is needed.
Sincerely,
John B. Miles, Jr., Director
Directorate of Field Operations
[Requester letter reproduced on OSHA page; omitted here.]
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace