Safety nets for bridge deck removal
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
May 19, 1983
Mr. David C. Cunningham
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Cunningham:
This is in response to your letter of May 5, 1983, requesting a clarification of 29 CFR 1926.105.
The employer determines when ladders, scaffolds, catch platforms, temporary floors, safety lines, or safety belts are impractical and safety nets are required for employees exposed to falling hazards. When a deck must be removed from a bridge in excess of 25 feet above the water or ground, OSHA requires a safety net unless the employer complies with one of the options allowed in 29 CFR 1926.105(a).
I hope this information is helpful to you. If I may be of further assistance, please feel free to contact me.
Sincerely,
John K. Barto
Chief, Division of Occupational
Safety Programming
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace