Retail paint thinner in approved plastic containers
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
March 29, 1983
Mr. C. Daryl Johnson
Division Manager
Safety and Loss Prevention
PPG Industries, Inc.
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Johnson:
Thank you for your letter of March 1, 1983, concerning the storage of paint thinner in plastic one-gallon containers in a retail store.
According to Table H-12 of 29 CFR 1910.106(d)(2), paint thinner with a flash point of 105 F, being a Class II combustible, would be permitted to be stored in approved plastic one-gallon containers. In any case, when being retailed, paint thinner would be considered a common consumer item, and according to the note below Table H-12, would be exempt when packaged in approved plastic containers.
Other possible items to be considered as common consumer items would have to be individually evaluated.
Should you have any further questions, please do not hesitate to contact me.
Sincerely,
Bruce Hllenbrand
Acting Director, Federal Compliance
and State Programs
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace