Back to Federal guidance

Location requirements for bulk oxygen storage

Summary An engineer asked which bulk oxygen storage provisions applied to a proposed installation. OSHA said one provision covered aboveground outdoor systems and another covered systems in a fire-resistant building, with stated clearances. OSHA archives the letter.
Document
Federal opinion letter
Agency
Occupational Safety and Health Administration (OSHA)
Document number
1978-10-20
Date issued
October 20, 1978
Status
Archived by the agency
OSHA labels this an archive document and warns that it may no longer represent OSHA policy.
Status last verified October 10, 2026

Apply this to your situation

This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.

The current status of this document is unclear
OSHA labels this an archive document and warns that it may no longer represent OSHA policy. It may no longer reflect the agency's current position. Treat this page as historical context, not current guidance, and verify current law before relying on anything here.
About this page: The full text below is the official document from Occupational Safety and Health Administration (OSHA). Ezel adds the plain-English summary and tracks the document's status. The official source linked on this page is authoritative for any reliance.

NOTICE: This is an OSHA Archive Document, and may no longer represent OSHA Policy. It is presented here as historical content, for research and review purposes only.

October 20, 1978
Robert C. Larson, P.E.
Field Engineer
Sanders & Thomas
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Larson:
This is in response to your letter dated October 10, 1978, requesting a clarification of 29 CFR 1910.104(b)(3)(iii) and (iv).
29 CFR 1910.104(b)(3)(iii) of the General Industry Safety and Health Standards applys if the bulk oxygen storage system is located above ground and out of doors.
29 CFR 1910.104(b)(3)(iv) of the General Industry Safety and Health Standards applys if the bulk oxygen storage system is located or installed in a building of fire resistive construction at least 10 feet from any opening in adjacent walls. Spacing from such structure shall be adequate to permit maintenance, but shall not be less than 1 foot.
If I can be of any further assistance, please feel free to contact me.
Sincerely,
John K. Barto, Chief
Division of Occupational
Safety Programming

What does federal law require in your situation?

Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.

Opens in Ezel Pro.

  • Checks the law as it stands today, not only this page
  • Cites every source it relies on, so you can verify it
  • Chat, drafting and research in one workspace