Rollover protection on mobile hydraulic hammers
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
June 5, 1978
Mr. Larry Griffin
Product Manager
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Griffin:
This is in response to your letter dated May 12, 1978, concerning rollover protective structure application.
The Occupational Safety and Health Administration's Construction Safety and Health Regulations for rollover protective structures (ROPS) does not apply to mobile hydraulic hammers at this time. However, ROPS application is recommended for mobile hydraulic hammers and post drivers. I have been informed by the Office of Construction Standards that when 29 CFR 1926.1000 and 29 CFR 1926.1001 are modified in the future, the new proposal will probably contain regulations for ROPS on mobile hydraulic hammers and post drivers.
I hope this information will be helpful to you. If I may be of any further assistance, please feel free to contact.
Sincerely,
John K. Barto, Chief
Division of Occupational
Safety Programming
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace