Toilets in a nearby building on one premises
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
March 11, 1976
Mr. A. Quayle
Aeroil Products Company, Inc.
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Quayle:
This is in response to your letter of February 20, 1976, regarding the location of adequate toilet facilities. In addition, it confirms a telephone conversation with a member of my staff.
The description of a smaller, single story, building with no toilet facilities separated by 90 feet of pavement from a single story main building that has the required toilet facilities for all employees appears to meet the requirements of 29 CFR 1910.141(c)(1)(i) (copy enclosed). This opinion is based on both buildings being on the same premises with unobstructed free access to the toilet facilities.
Thank you for your concern and continuing interest in occupational safety and health. If I can be of any further assistance, please feel free to contact me.
Sincerely,
John K. Barto, Chief
Division of Occupational Safety Programming
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace