Back to Federal guidance

Industrial sling rules and laundry nets

Summary An industrial laundry group asked whether OSHA’s industrial-sling rule covered large laundry nets. OSHA said it had no standard under that provision for the nets.
Document
Federal opinion letter
Agency
Occupational Safety and Health Administration (OSHA)
Document number
1975-12-09
Date issued
December 9, 1975
Status
Active
Status last verified October 10, 2026

Apply this to your situation

This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.

About this page: The full text below is the official document from Occupational Safety and Health Administration (OSHA). Ezel adds the plain-English summary and tracks the document's status. The official source linked on this page is authoritative for any reliance.

December 9, 1975

Mr. Mervyn Sluizer, Jr.
IIL Technical Director
Institute of Industrial Launderers
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Sluizer:

This is in response to your letter dated December 1, 1975, which requested clarification of 29 CFR 1910.184.

A review of the Industrial Slings standard finds that the Occupational Safety and Health Administration does not have standards which cover large laundry nets.

If I may be of further assistance, please feel free to contact me. Thank you for your interest in occupational safety.

Sincerely,

John K. Barto, Chief
Division of Occupational
Safety Programming

What does federal law require in your situation?

Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.

Opens in Ezel Pro.

  • Checks the law as it stands today, not only this page
  • Cites every source it relies on, so you can verify it
  • Chat, drafting and research in one workspace