Aisles beside flammable-liquid containers
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
September 2, 1975
Mr. E.F. Makin
Manager-Plant Security & Safety
Piper Aircraft Corporation
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Makin:
Your letter dated August 20 regarding storage of flammable liquids was referred to this office for reply.
The "obstructions" mentioned in 29 CFR [1910.]106(d)(5)(vi)(e) are those that would impede the flow of water from sprinklers or hose streams when combating fires. Space between containers of flammable liquids and a wall is required only when the material is subject to expansion when wet with water. Metal containers of flammable liquids do not require a wall aisle.
Sincerely yours,
David H. Rhone
Assistant Regional Director for
Occupational Safety and Health
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace