Vehicle standards for construction sites and deliveries
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
November 18, 1974
MEMORANDUM FOR: ALFRED BARDEN
Subject: Clarification of 1926.601 and 1926.602
This is in reply to the request as outlined in your memoranda dated September 13, 1974, and November 4, 1974. I apologize for the delay in response to your request.
A review of the two standards has been completed.
The wording in 1926.602(a) applies only to that equipment which moves within the construction site.
The wording in 1926.602(a) was intended to apply to over-the-road vehicles, which are covered by Department of Transportation regulations, but are required to enter job sites on deliveries.
At the present time, 29 CFR 1926.601(a) is under proposed revision. Until the revision is completed, your must use whichever standard applies to the specific situation.
It should be noted that SAE J386-1969 is currently being revised to be consistent with 49 CFR 517.209 and 210.
Barry J. White Associate Assistant Secretary for Regional Programs
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace