Color of workplace exit signs
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
September 14, 1972
Mr. H. W. Somershoe
Executive Vice President
DAP Inc.
[Recipient address omitted]
Dear Mr. Somershoe:
In regard to your letter of September 7, 1972, exit markings in places of employment are covered under [29 CFR 1910.37(b)(6)] of the OSHA Standards (Federal Register, May 29, 1971 [Revised November 7, 2002 67 FR 67949-67965]). [Subparagraph (b)] in the discussion of exit sign marking and distinctive lighting for exits have no prohibition against the color red. Any color, or color combinations, that is readily visible or distinctive in appearance on exit signs is acceptable to OSHA. It is possible that local building codes may requires a certain color, but our standards do not.
We trust that this information will be of assistance to you.
Sincerely,
PATRICK J. HOMMY
CSHO, Standards
[Corrected 2/6/2004]
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace