Small-package alcoholic beverage exemption
Apply this to your situation
This page explains the general guidance. Ask about your specific situation and see what current federal labor law says, with citations.
March 17, 1972
Mr. John F. McCarren
General Counsel
Distilled Spirits Institute
Incorporated
[Recipient address omitted]
Dear Mr. McCarren:
In your letter of March 9, 1972 commenting on the proposed rule-making for 29 CFR 1910.106(d)(2)(iii), you also asked for confirmation of the exemption applied to beverages.
29 CFR 1910.106(d)(1)(ii)(d) exempts beverages packaged in units of 1 gallon or less from the requirements of paragraph(d). Since 1910.106 applies only to flammable or combustible liquids, the exemption would apply to alcoholic beverages that meet either the test for flammable liquids (1910.106(a)(19)) or the test for combustible liquids (1910.106(a)(18)). Alcoholic beverages which are not flammable under these tests are not subject to 1910.106 at all.
Sincerely,
John P. O'Neill
Chief, Division of General
Industry Standards
Office of Standards Development
What does federal law require in your situation?
Ezel checks current federal labor law against your facts and answers with citations.
Opens in Ezel Pro.
- Checks the law as it stands today, not only this page
- Cites every source it relies on, so you can verify it
- Chat, drafting and research in one workspace